Товарные рынки | ||
BID | ASK | |
Brent | 0.00 | 0.00 |
Лайт | 0.00 | 0.00 |
Енді мектеп асханаларындағы мәзірлерде тұз бен қант мөлшері азайтылады, - деп хабарлайды Dauletten.kz.
Бұл өзгерістер семіздік, қант диабеті және жүрек-қан тамырлары ауруларының алдын алу мақсатында енгізілмек.
Енді балалардың тәулік бойы болатын мекемелерде қант мөлшері 3,3-3,6 есе төмендейді:
6-10 жас аралығында – 55 г-нан 15 г-ға дейін;
11-14 жас аралығында – 70 г-нан 21 г-ға дейін.
Тұз мөлшері де 3,3-5 есе азаяды:
6-10 жас аралығында – 15 г-нан 3 г-ға дейін;
11-14 жас аралығында – 15 г-нан 4,5 г-ға дейін.
Сонымен қатар мектеп асханаларында майы аз сүт өнімдері, пробиотиктері бар ашытылған сүт тағамдары және көкөністер мен жемістердің мөлшері арттырылады.